Magazin

meleg fények header

Hideg színek és meleg fények

2018. 10. 15.

Hideg színek és meleg fények

Hideg éjszakák, egyre kevesebb fény és sötétebb nappalok: ez jellemzi az őszi-téli időszakot, ilyenkor pedig jól esik, ha egy kis plusz fényt csempészünk az életünkbe és a környezetünkbe.

Legyen szó az otthonunkról, külső terekről, karácsonyi vásárokról vagy apró, hangulatos kisvárosi főtérről, a téli esték sötétjét megtörő világítás mosolyt csal az emberek arcára ebben az időszakban.

meleg fényekMeleg fények

A meleg színek, mint a piros, a narancs vagy a sárga, alapvetően térszűkítő hatásúak, hiszen azonnal megragadják az ember figyelmét, és úgymond előre ugranak az őket körülölelő háttérből. Ez a térszűkítő hatás azonban abban is megmutatkozik, hogy ezek az árnyalatok meghittséget sugallnak, és egyfajta intim légkört adnak a térnek, ezáltal valódi nyugodt, békés, ünnepi hangulatot teremtenek. Ezt könnyedén elérhetjük meleg fényű füzérekkel, vagy akár természetes tűzzel, gyertyákkal vagy mécsesekkel is.

Hideg színekhideg fények

A kék és a zöld egyes árnyalatai, vagy éppen bizonyos lilás színek azok, amik a hideg árnyalatokat dominálják. Ezek a színek inkább megbújnak a háttérben, úgymond hátrébb húzódnak, ezzel a tulajdonságukkal pedig tágítják a teret. Hideg hőérzetet teremtenek, ami fagyos téli estéken nem feltétlenül hangzik hívogatónak. Azonban még a legapróbb teret is látványosan tágítják optikailag, ami remek megoldás lehet kisebb szobák, apró vásári bódék kivilágításához. Akkor is jó megoldás, ha azt szeretnénk, hogy egy-egy fénydekorációval díszített fa vagy épület valóban óriásinak hasson.

Semleges világítás – A ragyogó fehér

Ha mégis bizonytalan vagy a választásban, a fehér lesz a megoldás! Ragyogó és elegáns szín, ami valódi téli, jeges csillogást idéz. Gyakran alkalmazzák kültérre grandiózus fényfüzérek, jégcsapfüggönyök vagy kandeláber motívumok készítésénél, elegáns bevásárlóközpontok és luxus helyszínek dekorációjánál.

További hírek