Magazin

LED + technológia

Beizzított Blachere innováció: LED+

2016. 09. 27.

Milyen innovációs lehetőségek rejlenek még a ledes díszvilágításban, meddig lehet feszegetni a határokat az élettartam, a színhűség, a megbízhatóság és praktikum tekintetében? A ledes világítástechnikában világvezető Nichia és Európa leginnovatívabb fénydekorációs cége, a Blachere Illumination közösen keresték a választ, amely a LED+ névre keresztelt  termékcsaládban öltött nemrég testet.

Pintye Tímea, a Blachere Illumination Hungary ügyvezetője mutatta be a 2016-tól  bevezetésre kerülő új LED+ termékcsaládot, amelyet úgy jellemzett, hogy fényesebb, robosztusabb, hosszabb élettartamú és egységesebb színt ad, és ami még fontosabb, a konkurenciának nincs ilyen. A normál és eco ledes megoldások mellett a legprofibb minőséget képviselő LED+ termékcsalád várhatóan csak 5-10%-kal fog többe kerülni, de az első év után várhatóan beáll majd a megszokott árszintre, és nem lenne meglepő, ha teljesen   ki is váltaná a normál ledet.

„Nagyobb a lámpafej, másképp szórja a fényt, más a hő leadása a led élettartamának  növelése érdekében” – emeli ki Pintye Tímea a látható előnyöket, és hozzáteszi: „Tudjuk, hogy a fénydekorációs kivitelezések kapcsán a kivitelezők a gyorsaságot preferálják, és ezért fel- illetve főleg leszerelésnél sok sérülés érheti a világítótesteket, vezetékeket. De a LED+ termékcsalád esetében a fényfüzérek védettsége olyan magas, a törésállósági mutatója olyan nagy, hogy ha le is esik a földre, nem fognak eltörni a lámpafejek, illetve ha láb alá kerülnek, nem fognak megsérülni a vezetékek”.

A 20 m-es fesztávon 200 helyett 160 új és nagyobb lámpafejű illetve fényerejű led szolgáltatja a fényt, szebb látványt, hosszabb élettartamot és jobb színhűséget biztosítva. Míg ráadásul korábban 10, most már 21 fényfüzér, illetve fénydekorációs látványelem csatlakoztatható majd össze az új OKTOPLUSZ csatlakozó rendszerrel. Így – gazdaságosabb megoldásként – már nem is kell minden elem mellé megvásárolni a tápegységet, hanem az külön igényelhető. Egy komplex dekoráció akár egy betáppal is megvalósítható, és egy beltéri konnektorba is be lehet majd nyugodtan vezetni a csatlakozást.


Miért érdemes a LED+ termékcsalád mellett dönteni?

Ipari professzionális termékek  // 5 év garancia  //  igényes kivitel  //  5 féle kábelszín  //  festett és eloxált vázak  // egyedi design // energiatakarékosság  //  érintésvédelmileg kifogástalan kivitel  // IP 66 védettség és K06 törésvédelem  //  UV álló  //  színhőmérséklet és  színhűség megtartó  //  hosszú élettartamú   //  legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik

Blachere LED típusok