Magazin

Blachere Székesfehérvár

Ez így gömbölyű: ünnepi fények Székesfehérváron

2016. 12. 15.

Blachere SzékesfehérvárAdvent első vasárnapján fényárba öltözött és zsúfolásig megtelt Székesfehérvár belvárosa: a járókelők megcsodálták az új fényeket, díszeket, életképeket, belehallgattak a koncertekbe és élvezték a vásári forgatagot. A csodálatos fénydekoráció ráadásul egészen vízkeresztig fogja ünnepi fényekbe öltöztetni a belvárost.

 

 

„Székesfehérvár belvárosában a hét minden napján érdemes egy sétát tenni, az ünnepi fények, a csodás dekorációk és virágkompozíciók látványa a karácsony hangulatát idézik, ráadásul útjára indult az idei advent népszerű újdonsága, a város karácsonyfája alatt futó kisvonat” – ismertette a legújabb ünnepi fejlesztéseket Vörös Zsuzsanna, a Városgondnokság építésze.

Elmondása szerint az ünnepi díszvilágítás idén is számos új elemmel bővült, melynek köszönhetően nemcsak a Fő utcát, hanem az Országzászló teret, a Liszt Ferenc utcát és a Várkörutat is egyedileg tervezett formák, érdekes fények és fényoszlopok teszik különlegessé az ünnepi időszakban.

Blachere Székesfehérvár

Az oszlopok több, mint 20 ezer ledet tralamaznak összesen | Fotó: Blachere Illumination Hungary

A téren elhelyezett installációk, fénygömbök és az út két oldalát szegélyező, fénnyel borított oszlopok segítségével végre sikerült a szigorú műemléki szabályozás alá eső belvárost is méltó módon fényárba borítani – ebben több mint 20.000 db ledizzó, és a professzionális fénydekorációt szállító Blachere Illumination Hungary is segített a város vezetőségének, tudtuk meg Pintye Tímeától, a fénydekorációs vállalat ügyvezetőjétől.

“Ritka az olyan partner, ahol ennyire szívükön viselik a karácsonyi dekorvilágítás kérdését. Általában ránk bízzák a tervezést és aztán választanak, de itt a kapcsolattartónk Vörös Zsuzsa kreativitásának köszönhető a dekoráció létrejötte. Mindíg nagy kiváltság ha közösen tudunk dolgozni az ünnepi hangulat megalkotásán” – fűzte még hozzá Pintye Tímea.

Blachere Székesfehérvár

A gömbök 180-360 leddel rendelkeznek négyzetméterenként | Fotó: Blachere Illumination Hungary

Székesfehérvár a vidéki városok legszebb karácsonyi miliőjének címére is pályázhatna különleges hangulatú adventi programjaival és karácsonyi díszvilágításával. A november 26-án kezdődött programsorozatok helyszíne a feldíszített belváros, ahol színjátékok, vásárok, foglalkozások színes forgataga, csodás ünnepi fények, kedves vendéglátás fogadja a látogatókat. Több helyen is „kis kuckókat”, pihenőket és kedves figurákat helyeztek el, amelyekkel a járókelők egy-egy hangulatos adventi fotót készíthetnek.

Érdemes ellátogatni ilyenkor is Székesfehérvárra – nem véletlen, hogy tavalyelőtt elsőként szerepelt a város a Juno „12 legjobb hazai advent vásár” listáján. A csodálatos fénydekoráció ráadásul egészen vízkeresztig fogja ünnepi fényekbe öltöztetni a belvárost, és varázslatos téli hangulattal örvendeztetni majd az arra járókat egész télen – invitált mindenkit a város nevében is Vörös Zsuzsanna.

További hírek