Champs-Élysées – Párizs
Champs-Élysées – Párizs
Champs-Élysées – Párizs
Champs-Élysées – Párizs
Champs-Élysées – Párizs

Champs-Élysées – Párizs

“scintillance”
JEAN-NOEL REINHARDT INTERJÚ
Mit jelent a sugárút díszkivilágítása a Comité Champs-Élysées szervezetnek?
A díszvilágítás a Champs Élysées ismertetőjele- modern és varázslatos, az ember lélegzete is eláll a csodálatos és lenyűgöző látványtól. Ez egy olyan projekt mely a kereskedők és a Városvezetőség közös erőfeszítése révén, illetve a nélkülözhetetlen szponzorok támogatásával valósult meg …
A sugárút nemzetközi hírnevéhez hozzá tud járulni a díszvilágítás?
A díszvilágítás avatási ünnepségét több mint 120 francia és nemzetközi média kísérte figyelemmel. A világ minden részéről érkező látogatók fényképeket készítenek, a francia és nemzetközi filmekben újra és újra megmutatják – a díszkivilágítás a nap végére nemcsak a sugárútról ad globális képet, hanem magáról Párizsról is.
Mennyi látogatója volt a Champs Élysées sugárútnak a karácsonyi
időszak alatt ?

Évente 26 millió ember sétál végig a Champs Élysées-én, hogy megcsodálja a látványt az ünnepi szezonban.
Ebben az évben a Scintillant projektet választották a Blachere Illumination-től, akik mint tudjuk a sugárút 2007-2010 közötti díszkivilágítását is készítették. Miért éppen erre a projektre esett a választás?
Bár az Elusia díszvilágítások tervezője, ami nagyon sikeres volt, és számos szép nemzetközi kivitelezést készített, a Blachere jól ismert partnereink közé tartozik és kapcsolatunk a bizalomra épült. A Scintillant sok vitát eredményezett köztünk, de ahogy az első látványokból már éreztük, a projekt modern és varázslatos lett.
Milyen szerepet játszott a projekt gazdaságos fogyasztása?
A párizsiak büszkék lehetnek a díszkivilágításukra ! Valójában , 2007 óta a Comité Champs-Élysées szervezet környezetbarát szemlélet tudatos elkötelezettje. Mára 90%-kal csökkentettük a fogyasztást és manapság a villanyszámla is csak 5000 euró. Szoros együttműködésben a Városvezetőséggel a szervezet mindig vállalja a kockázatot, hogy meglepje, sőt elbűvölje a közönséget, például egy olyan LED technológiával, mely nem veszi el a díszkivilágítás szépségét.
Mi a legszebb emléke a Karácsonyról a Champs Élysées-én?
2012-ben történt, mikor Diane Kruger elmesélte nekünk, hogy a díszkivilágítás védnökségével egy gyermekkori álma vált valóra, és ez emlékeztetett vágyainkra, hogy ámítsuk el az egész világot a díszkivilágítással.