Magazin

cover

Christmasworld 2017 – Frankfurt

2017. 02. 9.

“Karácsonyi kiállítás januárban? Meg vagytok ti őrülve?!” – ez volt a legtöbb barátom reakciója, amikor beszámoltam arról, hogy ide tartunk a Blachere Illumination Hungary képviseletében. Bár maga az ötlet rendhagyónak tűnhet, a vásár hangulata hamar feledtette azt az apró tényt, hogy a fehérszakállú már több mint egy hónapja letudta az ünnepi teendőket. Képzeljetek el egy hatalmas csarnokot, ahol diszkrét zene szól (szerencsére nem az az idegesítő fajta, amitől örjöngve tépnéd le a rénszarvasok arcát) és minden standon más és más karácsonyi dekorációval foglalkozó cég mutatja be tudása legjavát. Emitt egy nagy plüss jeti szólít meg (true story), amott kézzel festett, lengyel karácsonyi gömb-kollekciót csodálhatsz, máshol pedig a hókirálynő stílusában készült, monumentális ezüst csillagok borunlnak feléd a csarnok mennyezetéről. Számos cég, számos termék, mely mind ki akar tünni, mindegyik más megközelítésből ötvözi a karácsonyi hagyományokat az újdonság varázsával.

Ízelítő a többi kiállító standjából:

Németországban szerencsére nagy hagyománnyal rendelkeznek a különböző cégeket és termékeket bemutató szakmai kiállítások, így nem kellett attól félünk, hogy magányosan fogunk sóhajtozni standunk székein. A Christmasworld a Messe Frankfurt hálózatához tartozik, mely a világ egyik legnagyobb kiállító cége; több mint 150 országban van jelen. Ez a karácsonyi vásár rendkívül népszerű és a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, legyenek azok önkormányzati képviselők, bevásárlóközpontok marketingszakemberei, kiskereskedelmi ügyvezetők vagy magánemberek. Idén 1003 kiállító képviseltette magát és 43.223 látogató tért be a kiállítás 5 napja során.

A Blachere Illumination standja rendkívül nagy népszerűségnek örvendett a látogatók körében, amely a francia anyacég ízlését és profizmusát dícséri. Idén úgy döntöttek, hogy a balett témáján keresztül mutatják be a Blachere Illumination szakértelmét és hitvallását. Képzeljetek el (vagy nézzétek meg a lenti fotókat) egy két szintes építményt, ahol fentről arany, csomózott füzérek garmadája lóg és Loire menti kastályok stílusát idéző füzér-csillárok ragyognak, a stand padlóján pedig vörös szőnyeg invitálja a látogatókat, hogy térjenek be a balettintézet csarnokába. Az opera/balett koncepcióját a cég képviselőinek öltözéke is kiemeli és minden nap élő balett előadás koronázza meg a látványt.

Nagyon büszkék voltunk, hogy idén is részesei lehetünk ennek a rendezvénynek és alig várjuk, hogy idén is minél több alkotással járulhassunk hozzá Magyarország Blachere jelenlétéhez és ünnepi hangulatához.

További hírek